Prism Research & Consulting je počeo sa radom u prošlom mileniju, prošlom stoljeću, „davne“ 1996 godine kao jedna od prvih profesionalnih bosanskohercegovačkih agencija za marketinška, medijska i društvena istraživanja i ispitivanja javnog mnijenja.

U proteklih 27 godina uspješnog rada i poslovanja, Prism Research & Consulting je za više od 300 različitih klijenata sproveo preko 700 istraživačkkih projekata, ne samo u Bosni i Hercegovini, nego i na prostoru drugih zemalja na prostoru bivše Jugoslavije (Slovenija, Hrvatska, Srbija Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Kosovo). U tim istraživanjima je putem raznih metoda anketirano više od 700 000 građana navedenih zemalja).

Prism Research & Consulting zadnjih godina prerasta u regionalnu kompaniju koja ima kapacitet da samostalno, i u saradnji sa svojim partnerima, sprovodi istovremeno istraživanja ne samo u BiH, nego i šire: u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Kosovu, Sjevernoj Makedoniji i Albaniji.

Prism Research & Consulting trenutno upošljava vrlo iskusan tim stalno i povremeno zaposlenih istraživača, experata u raznim oblastima (društvena, marketinška, medijska i društvena istraživanja, analize, statističke analize, policy analize, studije i izvještaji), te mrežu od nekoliko stotina honorarnih saradnika: intervjuera, koordinatora, supervizora širom Bosne i Hercegovine i regiona.

Vrlo iskusno i dobro trenirano osoblje Prism Research & Consulting omogućava klijentima  pouzdana i tačna istraživačka rješenja u svakoj od istraživačkih faza: od dizajna istraživanja, preko prikupljanja i obrade podataka, statističke analize, do punog izvještavanja i prezentacije vjerodostojnih i pouzdanih rezultata istraživanja.

Prism Research & Consulting pruža svojim klijentima najbogatiju institucionalni memoriju istraživanja sprovedenih u proteklih 27 godina u BiH, te izvanredan uvid u domaću i regionalnu socijalnu, ekonomsku i političku situaciju.

Zato što smo pasionirani u tome da našim klijentima pomognemo da dođu do istine, do podataka koji će im pomoći da dođu do ključnih informacija u procesu donošenja odluka, jako nam je važno da od samog početka postojanja naš biznis zasnujemo na nekim temeljnim vrijednostima.

Otvorenost i transparentnost

Našim klijentima garantujemo potpunu ovorenost i transparentnost u svim fazama istraživanja. U svakoj faz i istraživanja naši klijenti imaju pravovremenu informaciju o samom istraživanju, te mogućnost pravovremenog uvida, monitoringa i kontrole svih aspekata sprovođenja istraživanja.

Poštenje i integritet

U današnjem svijetu „alternativnih“ činjenice, jako je važno imati povjerenje u u onoga koji vam donosi podatke i informacije na osnovu kojih bazirate ključne odluke u vašem biznisu. Naša kompanija temelji se na povjerenju i integritetu. Kroz 27 godina našeg poslovanja uspješno gradimo i sprovodimo kulturu integriteta u svim našim aktivnostima. Najbolji dokaz za to su i neki od naših klijenata s kojima sarađujemo više od dvije decenije. Na taj način održavamo reputaciju pouzdane i odgovorne kompanije s pozitivnim društvenim utjecajem.

Beskompromisna kontrola kvalitete

U istraživanjima mišljenja, stavova, znanja i ponašanja ljudi često se zaboravlja „najstrožije čuvana javna tajna“ cijele industrije istraživanja: ono što se dešava između ispitanika i intervjuera je jedan od najvažnijih aspekata istraživanja koji najviše utiče na kvalitet prikupljenih podataka. Nažalost, taj dio istraživanja je i najmanje transparentan i istražen. Vrlo često smo opsjednuti podacima, bazama podataka, sofisticiranim analizama, a da vrlo često zaboravljamo na to kako se došlo do tih podataka i koliko su ti podaci pouzdani. Zbog toga Prism Research & Consulting u vrhu svoje ponude naglašava beskompromisnu kontrolu kvalitete u fazi regrutacije, selekcije, treninga, monitoringa i kontrole rada intervjuera. To je danas posebno važno u fundamentalnim društvenim i marketinškim istraživanjima.

Vrijednost za novac

Bilo koja istraživanja, pa i marketinška, medijska i društvena istraživanja su vrlo skupa. Zato se Prism Research & Consulting trudi da svojim klijentima pruži najbolju vrijednost sprovedenog istraživanja za uloženi novac. Prism Research & Consulting to ostvaruje na način da u svakoj fazi istraživanja angažira isključivo vlastite resurse, osoblje, istraživače, intervjuere, supervizore i vlastitu tehnološku infrastrukturu. Prism Research & Consulting je jedan od pionira istraživanja u Bosni i Hergegovini i šire u regionuu korištenju najnovijih tehnologija koje značajno doprinose poboljšanju kvalitete prikupljanja i analize podataka. Međutim, najbolje uložen novac u istraživanje je kada iz istraživanja dobijete podatke kojima možete vjerovati i na koje se možete osloniti.