Zato što smo pasionirani u tome da našim klijentima pomognemo da dođu do istine, do podataka koji će im pomoći da dođu do ključnih informacija u procesu donošenja odluka, jako nam je važno da od samog početka postojanja naš biznis zasnujemo na nekim temeljnim vrijednostima.

Otvorenost i transparentnost

Našim klijentima garantujemo potpunu ovorenost i transparentnost u svim fazama istraživanja. U svakoj faz i istraživanja naši klijenti imaju pravovremenu informaciju o samom istraživanju, te mogućnost pravovremenog uvida, monitoringa i kontrole svih aspekata sprovođenja istraživanja.

Poštenje i integritet

U današnjem svijetu „alternativnih“ činjenice, jako je važno imati povjerenje u u onoga koji vam donosi podatke i informacije na osnovu kojih bazirate ključne odluke u vašem biznisu. Naša kompanija temelji se na povjerenju i integritetu. Kroz 27 godina našeg poslovanja uspješno gradimo i sprovodimo kulturu integriteta u svim našim aktivnostima. Najbolji dokaz za to su i neki od naših klijenata s kojima sarađujemo više od dvije decenije. Na taj način održavamo reputaciju pouzdane i odgovorne kompanije s pozitivnim društvenim utjecajem.

Beskompromisna kontrola kvalitete

U istraživanjima mišljenja, stavova, znanja i ponašanja ljudi često se zaboravlja „najstrožije čuvana javna tajna“ cijele industrije istraživanja: ono što se dešava između ispitanika i intervjuera je jedan od najvažnijih aspekata istraživanja koji najviše utiče na kvalitet prikupljenih podataka. Nažalost, taj dio istraživanja je i najmanje transparentan i istražen. Vrlo često smo opsjednuti podacima, bazama podataka, sofisticiranim analizama, a da vrlo često zaboravljamo na to kako se došlo do tih podataka i koliko su ti podaci pouzdani. Zbog toga Prism Research & Consulting u vrhu svoje ponude naglašava beskompromisnu kontrolu kvalitete u fazi regrutacije, selekcije, treninga, monitoringa i kontrole rada intervjuera. To je danas posebno važno u fundamentalnim društvenim i marketinškim istraživanjima.

Vrijednost za novac

Bilo koja istraživanja, pa i marketinška, medijska i društvena istraživanja su vrlo skupa. Zato se Prism Research & Consulting trudi da svojim klijentima pruži najbolju vrijednost sprovedenog istraživanja za uloženi novac. Prism Research & Consulting to ostvaruje na način da u svakoj fazi istraživanja angažira isključivo vlastite resurse, osoblje, istraživače, intervjuere, supervizore i vlastitu tehnološku infrastrukturu. Prism Research & Consulting je jedan od pionira istraživanja u Bosni i Hergegovini i šire u regionuu korištenju najnovijih tehnologija koje značajno doprinose poboljšanju kvalitete prikupljanja i analize podataka. Međutim, najbolje uložen novac u istraživanje je kada iz istraživanja dobijete podatke kojima možete vjerovati i na koje se možete osloniti.