Prizma Research & Consulting

Q&A

Najčešće postavljena pitanja

Ovdje možete pronaći odgovore na najčešće postavljena pitanja o našoj kompaniji, uslugama koje pružamo i drugim relevantnim informacijama. Budite se slobodni poslati upit za sve dodatna pitanja koja vas zanimaju.

Prism Research & Consulting je ugledna agencija za istraživanje javnog mnijenja, marketinška i medijska istraživanja koja kombinuje skoro tri decenije iskustva sa stručnim timom istraživača u cilju pružanja visokokvalitetnih istraživačkih rješenja svojim klijentima. Naša posvećenost transparentnosti, integritetu i visokim standardima kvaliteta čini nas najpouzdanijim partnerom u istraživanjima javnog mnjenja, društvenim, marketinškim i medijskim istraživanjima, kako u Bosni i Hercegovini, tako i šire u regionu.

Prism Research & Consulting sprovodi različite vrste istraživanja, uključujući društvena, marketinška, medijska i istraživanja javnog mnijenja. Naš tim stručnjaka pokriva širok spektar istraživačkih oblasti kako bi pružio sveobuhvatna rješenja klijentima. Naš poslovni model je baziran na tome da našim klijentima nudimo consulting baziran na istraživanjima u cilju donošenja najboljih i najpoizdanijih poslovnih odluka

Prism Research & Consulting ima impresivnih 27 godina iskustva u industriji istraživanja. Od naših skromnih početaka 1996. godine, pa do sada postali smo jedna od vodećih agencija u Bosni i Hercegovini i regionu. Tokom godina, stekli smo bogato znanje i iskustvo koje nam omogućava da pružimo vrhunska istraživačka rješenja našim klijentima.

 
 

 

 

Koristimo raznolike metode istraživanja, uključujući kvantitativne i kvalitativne poput CAPI, CATI, CAWI i online anketa, intervjua, fokus grupa i analiza društvenih medija. Naš cilj je prilagoditi metodologiju istraživanja prema specifičnim potrebama klijenata kako bismo osigurali relevantne i pouzdane rezultate.

Prism Research & Consulting sprovodi istraživanja ne samo u Bosni i Hercegovini, već i širom regiona. Naša geografska pokrivenost obuhvata zemlje bivše Jugoslavije, uključujući Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju, Kosovo i druge.

Da, Prism Research & Consulting je full service agencija za istraživanja. Pružamo širok spektar usluga, od dizajna istraživanja, izbora najboljih metoda za prikupljanje podataka, kompletnu statističku analizu, izradu izvještaja i prezentaciju rezultata. Naš tim stručnjaka može vam pomoći u svakoj fazi istraživačkog procesa kako biste dobili relevantne i pouzdane informacije za vaše poslovne potrebe.

Uvijek smo otvoreni za suradnju i doprinos zajedničkim istraživanjima. Evo kako možete postati dio našeg istraživačkog tima i pridonijeti našem radu:

  1. Stalni član istraživačkog tima: Otvaramo redovne konkurse za pozicije istraživača u našoj agenciji. Postajući dio našeg tima, imate priliku sudjelovati u svim fazama istraživanja javnog mnijenja, od planiranja do analize rezultata.
  2. Postanite honorarni saradnik: Ako preferirate fleksibilnost i honorarni rad, prijavite se na naš stalno otvoreni konkurs za poziciju honorarnog saradnika, koji uključuje poslove anketiranja i intervjuisanja.

  3. Postanite član našeg panela: Ako želite redovno sudjelovati u našim istraživanjima kao ispitanik, možete se registrirati kao član našeg panela za registrovanje učesnika. Na taj način možete doprinijeti važnim istraživačkim projektima i utjecati na donošenje informiranih odluka.

Prema Zakonu o zaštiti ličnih podataka građana Bosne i Hercegovine, a i etičkim kodeksima industrije (ESOMAR) kompanija Prism Research & Consulting d.o.o., kao odgovorna kompanija koja prikuplja razne podatke od ispitanika, učesnika u istraživanima koje sprovodi, štiti sve lične podatke učesnika od bilo kakvog neovlaštenog pristupa, prometa, korištenja, osim u navedene svrhe istraživanja. Posebnu pažnju posvećujemo zaštiti anonimnosti učesnika u istraživanju. Ni na koji način se odgovori koje učesnici daju u istraživanjima ne mogu spojiti sa podacima o identitetu učesnika.

Pravila i nagrade

ja_Mislim

ja_Mislim! je online platforma koja svim učesnicima omogućava pristup društvenim, marketinškim, medijskim istraživanjima, te istraživanjima javnog mnijenja u Bosni i Hercegovini i šire. Učešće u ovakvim istraživanjima omogućava svim učesnicima, građanima i potrošačima da izraze svoje mišljenje o različitim društvenim temama, proizvodima i uslugama.

Za učešće u svakom istraživanju učesnici bivaju nagrađeni posebnom nagradom u formi e-voučera, bonova odmah nakon što završe istraživanje.

  • Pravila

Prema Zakonu o zaštiti ličnih podataka građana Bosne i Hercegovine, kompanija Prism Research & Consulting d.o.o.,kao vlasnik podataka prikupljnih u okviru online platforme ja_Mislim! štiti sve lične podatke učesnika od bilo kakvog neovlaštenog pristupa, prometa, korištenja, osim u navedene svrhe istraživanja. Posebnu pažnju posvećujemo zaštiti anonimnosti učesnika u istraživanju. Ni na koji način se odgovori koje učesnici daju u istraživanjima ne mogu spojiti sa podacima o identitetu učesnika.

Podaci prikupljeni u istraživanjima će biti isključivo korištene u svrhe grupnih statističkih analiza. Rezultati ovih analiza su na raspolaganju našim klijentima u formi grafika, tabela i drugih načina statističkog prikaza podataka.

Što se tiče ličnih podataka učesnika, isti se koriste samo u kreiranju vašeg naloga, odnosno profila, kako bismo mogli sigurno da vam isplaćujemo sve nagrade za učešće u našim istraživanjima.

Za učešće u online platformi ja_Mislim!, potrebna je registracija.

Prilikom registracije se navode neki lični kontakt podaci učsnika jer se bez tih podataka ne mogu poslati pozivi za učešće u istraživanjima niti se mogu isplatiti nagrade.

  • Nagrade za učešće u panelu

Učešće u svakom istraživanju će biti nagrađeno sa e-voučerom ili kuponom u protuvrijednosti izraženoj u konvertibilnim markama.

E-vaučere, odnosno kupone učesnici dobijaju u formi nekog koda ili šifre na svoje mobilne telefone ili putem e-mail poruke. Ove e-vaučere, odnosno kupone učesnici mogu koristiti u prodavnicima kao što su DM, Bingo i sl. širom BiH. Neki e-voučeri ili kuponi mogu biti isplaćeni u formi dopuna za bilo koji prepaid račun, na bilo koji mobitel, kod svih većih telekom operatera u Bosni i Hercegovini.

Plaćanje putem e-voučera se vrši obično u roku od 24-48 sati nakon završetka učešća u istraživanju.

Primanje e-vaučera, kupona ne podrazumijeva nikakve troškove na strani učesnika. E-vaučeri se šalju na mobilni telefon učesnika putem SM/Viber poruke, ili putem e-maila.

U slučaju bilo kakvih pitanja i nedoumica, molimo vas da se javite putem poruke na info@prismresearch.ba.

Molimo vas da nam se pridružite na online platofrmi ja_Mislim