Prizma Research & Consulting
Postani dio tima

POSTANI DIO TIMA

Povremeni poslovi

Povremeni posao se odnosi na honorarno plaćene poslove, koji se rade na određeno vrijeme, po projektu, od jedne sedmice pa do par mjeseci i koji su plaćeni po učinku. Pridružite nam se i budite dio našeg tima koji oblikuje budućnost istraživanja i analitike!

Pozicija: Telefonsko anketiranje od kuće (webCATI)

 Opis radnog mjesta:

  • Preko online platforme vršite telefonske pozive na fiksne/mobilne brojeve građana, domaćinstava, firmi, organizacija i intervjuišete ih sa upitnicima (pitanja zatvorenog tipa sa ponuđenim odgovorima) čija dužina varira, od nekoliko minuta do najviše 30-45 minuta. Obično se radi 3-5 sati dnevno na projektima koji obično traju nekoliko sedmica. Monitoring i supervizija rada intervjuera je „live“, u realnom vremenu. Plaćanje po učinku – broj urađenih validnih intervjua, u roku od 7 dana nakon završetka projekta. Intervjuer nema nikakvih troškova poziva i slično. Potrebno je samo imati računar i relativno stabilnu internet konekciju.

Ako ste zainteresirani molimo Vas da popunite formular na dnu stranice. Obavezno nam ostavite Vaše kontakt detalje: email adresu i/ili broj telefona. Nakon što popunite ovaj formular, OBAVEZNO kliknete dugme „Pošalji“. Vrlo brzo ćemo Vam se javiti sa dodatnim informacijama.

Podjeli oglas za ovu poziciju

Facebook
WhatsApp

Saznaj više o nama

Podjeli oglas za ovu poziciju

Facebook
WhatsApp

Saznaj više o nama

Pozicija: Terensko anketiranje (CAPI)

 Opis radnog mjesta:

  • Intervuisanje građana u njihovim domaćinstvima, kao i intervjuisanje predstavnika firmi, organizacija, putem ličnih intervjua i upitnika (pitanja zatvorenog tipa sa ponuđenim odgovorima) u posebnoj aplikaciji instaliranoj na pametnom telefonu intervjuera. Intervjuisanje se vrši na slučajnom uzorku naselja (ulica, sela), po 5 ili 10 ispitanika. Monitoring i supervizija rada intervjuera putem aplikacije. Ovisno od veličine uzorka, obično se radi minimalno 20 do prosječno 50 intervjua. Obično se radi vikend danima (može cijeli dan), ili radnim danima u poslijepodnevnim satima (4-5 sati). Plaćanje po učinku – broj urađenih validnih intervjua, plus troškovi prevoza. Projekti obično traju minimalno 3-4 sedmice pa do 8-10 sedmica. Plaćanje u roku od 7 dana nakon završetka projekta Poželjno je imati realtivno dobar pametni telefon sa što većim ekranom, konekciju na internet putem WiFi konekcije ili putem 3G / 4G mreže. Također je poželjno imati mogućnost korištenja vlastitog automobila.

Ako ste zainteresirani molimo Vas da popunite formular na dnu stranice. Obavezno nam ostavite Vaše kontakt detalje: : email adresu i/ili broj telefona. Nakon što popunite ovaj formular, OBAVEZNO kliknete dugme „Pošalji“. Vrlo brzo ćemo Vam se javiti sa dodatnim informacijama.

Prijava za posao

Pravila i nagrade

ja_Mislim

ja_Mislim! je online platforma koja svim učesnicima omogućava pristup društvenim, marketinškim, medijskim istraživanjima, te istraživanjima javnog mnijenja u Bosni i Hercegovini i šire. Učešće u ovakvim istraživanjima omogućava svim učesnicima, građanima i potrošačima da izraze svoje mišljenje o različitim društvenim temama, proizvodima i uslugama.

Za učešće u svakom istraživanju učesnici bivaju nagrađeni posebnom nagradom u formi e-voučera, bonova odmah nakon što završe istraživanje.

  • Pravila

Prema Zakonu o zaštiti ličnih podataka građana Bosne i Hercegovine, kompanija Prism Research & Consulting d.o.o.,kao vlasnik podataka prikupljnih u okviru online platforme ja_Mislim! štiti sve lične podatke učesnika od bilo kakvog neovlaštenog pristupa, prometa, korištenja, osim u navedene svrhe istraživanja. Posebnu pažnju posvećujemo zaštiti anonimnosti učesnika u istraživanju. Ni na koji način se odgovori koje učesnici daju u istraživanjima ne mogu spojiti sa podacima o identitetu učesnika.

Podaci prikupljeni u istraživanjima će biti isključivo korištene u svrhe grupnih statističkih analiza. Rezultati ovih analiza su na raspolaganju našim klijentima u formi grafika, tabela i drugih načina statističkog prikaza podataka.

Što se tiče ličnih podataka učesnika, isti se koriste samo u kreiranju vašeg naloga, odnosno profila, kako bismo mogli sigurno da vam isplaćujemo sve nagrade za učešće u našim istraživanjima.

Za učešće u online platformi ja_Mislim!, potrebna je registracija.

Prilikom registracije se navode neki lični kontakt podaci učsnika jer se bez tih podataka ne mogu poslati pozivi za učešće u istraživanjima niti se mogu isplatiti nagrade.

  • Nagrade za učešće u panelu

Učešće u svakom istraživanju će biti nagrađeno sa e-voučerom ili kuponom u protuvrijednosti izraženoj u konvertibilnim markama.

E-vaučere, odnosno kupone učesnici dobijaju u formi nekog koda ili šifre na svoje mobilne telefone ili putem e-mail poruke. Ove e-vaučere, odnosno kupone učesnici mogu koristiti u prodavnicima kao što su DM, Bingo i sl. širom BiH. Neki e-voučeri ili kuponi mogu biti isplaćeni u formi dopuna za bilo koji prepaid račun, na bilo koji mobitel, kod svih većih telekom operatera u Bosni i Hercegovini.

Plaćanje putem e-voučera se vrši obično u roku od 24-48 sati nakon završetka učešća u istraživanju.

Primanje e-vaučera, kupona ne podrazumijeva nikakve troškove na strani učesnika. E-vaučeri se šalju na mobilni telefon učesnika putem SM/Viber poruke, ili putem e-maila.

U slučaju bilo kakvih pitanja i nedoumica, molimo vas da se javite putem poruke na info@prismresearch.ba.

Molimo vas da nam se pridružite na online platofrmi ja_Mislim